مسیریابی در ایران؛ گوگل مپس، بلد یا نشان؟

بتازگی قابلیت مسیریابی اپلیکیشن گوگل مپس (که شبیه ویز است) برای کاربران ایرانی فعال شده است. این سرویس گوگل که سال‌هاست خارج از ایران کار می‌کند، برای کاربران ایرانی در دسترس نبود و شاید بتوان گفت ایران یکی از کشورهایی در دنیاست که این امکان با تاخیر فراوانی به آن رسیده است.

 

پیش از این امکان نمایش دورنمای مسیر به یک مقصد در گوگل مپس برای کاربران ایرانی ممکن بود، اما امکان پیمایش مسیر و استفاده از گزینه‌های راهنما هنگام حرکت (Turn by Turn Navigation) وجود نداشت.

 

نکته مهم در مورد سرویس مسیریایی گوگل مپس در این است که در حال حاضر در ایران مسدود نشده و می‌توان با سهولت و با سرعت بیشتری نسبت به Waze از آن استفاده کرد. سرویس مسیریابی گوگل مپس بسیار شبیه به ویز عمل می‌کند و با امکاناتی نظیر پیشنهاد بهترین مسیر و راهنمای صوتی کاربر را تا رسیدن به مقصد راهنمایی می‌کند.

 

جالب توجه است که بسیاری از کاربران در نقاط مختلف دنیا همچون آمریکا و اروپا از این قابلیت گوگل مپس برای مسیریابی استفاده می‌کنند و ویز آنچنان مرسوم نیست، اما در ایران به علت عدم سرویس‌دهی گوگل مردم از ویز استقبال کرده بودند.

 

اکنون باید دید با باز شدن این قابلیت روی مردم ایران، رفتار کاربران نسبت به استفاده از نقشه و مسیریاب‌های بومی همچون بلد و نشان چه تغییری می‌کند. آیا ایرانی‌ها در بلد و نشان می‌مانند یا ترجیح می‌دهند از گوگل مپس استفاده کنند؟

 

گوگل مپس ایران
نمایی از سرویس مسیریابی گوگل مپس در ایران (منبع عکس: دیجی‌کالامگ)

 

بلد و نشان سعی کرده‌اند قابلیت‌های گوناگونی را به خدمات‌شان اضافه کنند که فقط در یک سرویس بومی پیدا می‌شود و گوگل مپس از آن بی بهره است. همچون اطلاعات دقیق POI های شهرهای مختلف ایران که با سرمایه‌گذاری کافه‌ بازار در بلد انجام شد و تصاویر و اطلاعات تماس کسب‌وکارها نیز به آن اضافه شد. یا امکانی نظیر نمایش پلاک شهرداری خانه‌ها و مکان‌های مختلف که بسیار برای سرویس‌های تاکسی آنلاین همچون اسنپ و تپسی یا پیک موتوری مثل الوپیک یا اسنپ باکس کاربردی است. بتازگی نشان نیز امکان راهنمای خروجی‌ها را به اپلیکیشن خود اضافه کرد.

 

باز شدن دستیار مسیریابی گوگل مپس، شاید نویدبخش ارایه سرویس‌های جانبی دیگر این اپ به کاربران ایرانی باشد. برای مثال یکی از سرویس‌های جذاب دیگر گوگل مپس که در کشورهای اروپایی نیز فعال است، قابلیت نمایش ایستگاه‌های وسایل نقلیه عمومی، برنامه زمانی و زمان دقیق رسیدن آنها به هر یک از ایستگاه‌ها است. حتی گوگل مپس در برخی کشورها تا حدی دقیق است که نقطه تراکم جمعیت در واگن‌های مترو را با رنگ‌بندی زنده نمایش می‌دهد. بلد و نشان نیز کارهایی در این زمینه انجام داده‌اند.

 

با این حال ارایه سرویس‌های مکمل گوگل مپس به معنای تعطیلی سرویس‌های بومی نیست. برای مثال در بسیاری کشورها که قابلیت‌های گوگل مپس به طور کامل در دسترس است، نقشه‌های بومی نیز وجود دارند و سرویس با دقت بیشتری به کاربر خود ارایه می‌دهند. اما خدمات گوگل مپس در کشورهای ثالث برای توریست‌ها بسیار کاربردی است.

 

طبیعتا با این اتفاق رقابت بیشتری در میان نمونه‌های بومی حاصل می‌شود؛ سرویس‌هایی که اکنون هر کدام حدود ۵ میلیون کاربر دارند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
link

مطالب مرتبط

علی‌بابا

علی‌بابا ایرلاین و شرکت اتوبوسرانی مستقل راه‌اندازی می‌کند

توحید علی‌اشرفی، مدیرعامل جدید علی‌بابا‌، در گفت‌وگو با سایت دیجیاتو در مورد برنامه این گروه برای توسعه یک ایرلاین مستقل خبر داد و گفت: «یکی از استراتژی‌های سازمان‌های بزرگ، توسعه…

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم