آرایش جدید فضای مجازی پس از جنگ

در دو جلسه کلیدی به ریاست رییس‌جمهور و معاون اول، دولت ضمن قدردانی از نقش اقتصاد دیجیتال در مدیریت بحران، بر لزوم تقویت زیرساخت‌های امنیتی و حمایت از کسب‌وکارهای این حوزه تاکید کرد.

به فاصله کوتاهی از پایان جنگ ۱۲ روزه، دولت و نهادهای عالی حاکمیتی مجموعه‌ای از اقدامات برای تقویت همزمان اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های امنیتی کشور را در دستور کار قرار داده‌اند. در مهم‌ترین این رویدادها، «آیین‌نامه تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال» در جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست مسعود پزشکیان به تصویب رسید و همزمان، محمدرضا عارف، معاون اول رییس‌جمهور، در جلسه‌ای دیگر بر ضرورت تکمیل فوری «شبکه ملی اطلاعات» به عنوان یک اولویت راهبردی تاکید کرد.

حمایت از کسب‌وکارها در خط مقدم جنگ نرم

در جلسه شورای عالی فضای مجازی، رییس‌جمهور با اشاره به مشکلات کسب‌وکارهای دیجیتال، خواستار ارایه راهکارهای جدی و قابل اجرا برای حل آنها شد. محمدامین آقامیری، دبیر شورا نیز با تمجید از عملکرد این کسب‌وکارها در دوران جنگ گفت: «حوزه اقتصاد دیجیتال با فعالیت شبانه‌روزی اجازه نداد زندگی مردم در حوزه‌های مختلف تعطیل شود.» این قدردانی در نهایت به تصویب «آیین‌نامه اجرایی کمیته تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای اقتصاد رقومی (دیجیتال)» با اتفاق آرای اعضا منجر شد؛ اقدامی که به عنوان یک بسته حمایتی برای قدردانی و تقویت بخش خصوصی در فضای مجازی تلقی می‌شود.

زنگ بیدارباش برای زیرساخت‌های امنیتی

همزمان، در جلسه‌ای با محوریت شبکه ملی اطلاعات، معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اینکه «جنگ رخ داده، جنگ فناوری‌ها و جنگ نرم بود»، بر لزوم جبران غفلت‌های گذشته در تکمیل این شبکه تاکید کرد. عارف با بیان اینکه توان سایبری کشور باید هم‌عرض دستاوردهای موشکی شود، گفت: «باید این اطمینان را به کاربران داخلی بدهیم که این شبکه تقاضای آنها را در یک فضای امن تامین می‌کند.» او همچنین به تصویب و ابلاغ سریع «سند امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور (افتا)» به عنوان نشانه‌ای از اهمیت بالای امنیت سایبری برای مقامات عالی کشور اشاره کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید